itjobb.se

Verksamhetsnära projektledare inom digitalisering till IS/IT

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Verksamhetsnära projektledare inom digitalisering till IS/IT

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 3900 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Utveckling av hälso- och sjukvården med fokus på användande av digitala verktyg och arbetssätt.

Vill du vara med i den digitala transformationen med fokus på användandet av digitala verktyg och arbetssätt utifrån ett verksamhetsperspektiv? Verkar det spännande, sök då tjänsten inom digital verksamhetsutveckling hos oss på IS/IT Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS).

Vården står inför en utmaning med en åldrande befolkning och begränsade resurser. En del av lösningen menar vi är att öka användandet av bra digitala lösningar, såsom digitala vårdmöten, webbtidbok, vård- och behandlingsplan, både bland medborgare och medarbetare. Ytterligare ett område som kräver stort engagemang de närmaste åren är Framtidens vårdinformationssystem, FVM, läs mer om FVM här Framtidens vårdinformationsmiljö - Vårdskiftet (vgregion.se)

Om vår lediga tjänst
I rollen som medarbetare hos oss kommer du få möjlighet att driva och genomföra regiongemensamma projekt i nära samarbete med verksamheterna på sjukhuset. Arbetet är varierande och du kommer arbeta tillsammans med medarbetare från olika områden på SÄS och inom regionen för att skapa bestående värden för verksamheten.
Arbetet innebär att driva och utveckla verksamheten utifrån ett kund- kvalitet- och effektivitetsperspektiv samtidigt som du kommer arbeta med både projekt och behov från linjeverksamheten. Du håller i och genomför stora förändringar. Tjänsten innebär även att stötta verksamheter strategiskt inom IT-området.

Om oss på IS/IT
IS/IT enheten på Södra Älvsborgs sjukhus, med 12 engagerade medarbetare, är en av sex enheter inom verksamhetsområdet Medicinsk informatik och teknik, MIT. Idag arbetar IS/IT framförallt med systemförvaltning, användarstöd, utbildning för de största sjukhusgemensamma systemen på SÄS samt projektledning för IS/IT-projekt. IT-driften sköts av annan part.

Din profil
Vi söker dig som har en eftergymnasial relevant utbildning och/eller erfarenhet från offentlig verksamhet inom IS/IT och digitala arbetssätt. God teknisk kunskap inom IS/IT är en förutsättning. Erfarenhet av projektledning är en fördel likaså erfarenhet av att ha arbetat med verksamhetsutveckling. Det är meriterande om du har kunskap inom vårdens system och en bakgrund inom området hälso- och sjukvård.

Som person vill vi att du ska kunna skapa engagemang och delaktighet samt vara lyhörd för behov. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor både inom SÄS och regionalt ser vi det som viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att bygga kontaktnät och delta i regionala grupperingar. Som medarbetare hos oss behöver du även vara ansvarstagande och ha ett personligt driv

Välkommen med sin ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Verksamhetsnära projektledare inom digitalisering till IS/IT

Västra Götalandsregionen IT