itjobb.se

Verksamhetsutvecklare digitalisering

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2019-08-01

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare digitalisering

Vill du vara med och driva verksamhetsområde Produktions digitaliseringsresa framåt och bidra till att vi når våra effektiviseringsmål?

Vi behöver dig för att driva vårt strategiskt och operativt förändrings- och förbättringsarbete i syfte att täcka verksamhetens behov av korrekt information, bra arbetssätt och systemstöd. Idag ligger detta utvecklingsarbetet på våra enhetschefer, men arbetet behöver mer fokus för att hålla tempot som krävs.

Du kommer att kartlägga verksamhetens behov av information och IT-stöd. Vidare kommer du att ta fram strategier för långsiktig systemutveckling utifrån informationsbehovet. Tillsammans med systemingenjörerna ger du förslag till verksamheten på  hur systemen kan stödja verksamhetsutveckling och effektivisering. I jobbet ingår att planera användarutbildningar inom Produktion samt bereda och prioritera nya behovsärenden från verksamheten. Du kommer även att ta fram förvaltningsplan och budget för objekten i samarbete med förvaltningsledare IT. Du håller förvaltningsmöten och ger underlag till resursägare för kompetensförsörjning utifrån behov och strategi i förvaltningsplan.

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen inom IT/systemvetenskap (180 HP) eller annan teknisk högskoleexamen som bedöms lika värdefull. Du har minst fem års erfarenhet inom IT-relaterad verksamhetsutveckling. Det är värdefullt om du har kunskap om processanläggningar eller kraftindustri, automation och datoriserade underhållssystem. Ledarerfarenhet är meriterande. Som person är du analytisk, drivande, strukturerad och systematisk. Du kan motivera och argumentera för förändringar och du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du jobbar självständigt och har lätt för att jobba tillsammans med andra för att hitta lösningar och uppnå resultat.

Tjänsten är nyinrättad och placerad på avdelningen Underhåll och enheten Underhållssamordning & Dokumentation. Du kommer tillsammans med ledningsgruppen inom Underhåll sätta formerna för hur arbetet ska bedrivas och resultaten följs upp. Din chef blir Erland Blackås. Erland - varför ska man söka tjänsten som verksamhetsutvecklare?

- Vår verksamhet behöver ha en förvaltning som håller hög nivå och en lyckad IT-leverans kräver skickliga beställare. I rollen som verksamhetsutvecklare får man möjlighet att leda och påverka. Gillar du att tänka strategiskt och att vara med och säkerställa att verksamheten har relevanta IT-lösningar - då är detta en mycket intressant tjänst för dig.

Verkar det intressant? Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-08-01

Kontaktpersoner
Erland Blackås, enhetschef
tfn: 031-625924 
mob: 0707-899933

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi! 

Dela detta jobb

Verksamhetsutvecklare digitalisering

Göteborg Energi