itjobb.se

Verksamhetsutvecklare IT - Datadrivet beslutsfattande till SJ

Företag Experis AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-07-05

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare IT - Datadrivet beslutsfattande till SJ

 

 logo

Vill du vara med på en spännande resa? Gillar du att ta stort eget ansvar och att proaktivt arbeta med att utveckla IT och affärsverksamhet?

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan och kräver ett tätt samarbete mellan IT och affärsverksamhet. Som IT-organisation vässar vi nu vår kompetens och våra arbetssätt så att vi på ett snabbt och agilt sätt kan anpassa oss utifrån verksamhetens behov - idag och i framtiden.

Välkommen att göra skillnad på riktigt hos oss på SJ - årets grönaste varumärke 2020!

Vill du göra SJ till ett mer datadrivet företag? SJ är i en expansions- och förändringsfas och vi ser att data- och insiktsdrivet beslutsfattande kommer utgöra en nyckel till framgång i våra satsningar framåt. Nu söker vi dig som är i början av din karriär och som vill utveckla området tillsammans med oss!

I den här rollen arbetar du främst på taktisk och operativ nivå och är delaktig i SJs transformation mot att jobba mer datadrivet. Du kommer ha en viktig roll i att identifiera möjligheter och ta initiativ för ett mer datadrivet arbetssätt och beslutsfattande inom SJs IT-organisation.

I rollen ingår även:

  • Verksamhetsutveckling inom IT-organisationen och gentemot våra kontaktytor till resterande verksamhet

  • I tätt samarbete med samtliga team inom IT analysera behov och konkretisera initiativ för att vidareutveckla vår förmåga inom data- och insiktsdrivet beslutsfattande.

  • Agera som ambassadör för agila arbetssätt och lean-principer såsom retrospektiv och ständigt lärande.

  • Delaktig i skapandet av ett bra samverkansklimat mellan IT-organisationen och resterande verksamhet, inklusive förändringen mot ett datadrivet beslutsfattande och samverkan inom koncernen.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Om dig
För att vara framgångsrik i rollen krävs ett engagemang och att du är driven, brinner för ett mer datadrivet arbetssätt och har förmåga att ta initiativ från idé till uppnått resultat. Vi tror att du är i början av din karriär men att du har ett par års erfarenhet inom affärs- eller verksamhetsutveckling med tydligt kund- och verksamhetsfokus.

  • God teknisk kunskap och erfarenhet av dataintensiva analyser och framtagning av insiktsdrivna beslutsunderlag med hjälp av systemstöd på marknaden (ex. Power BI).

  • Kunskap inom Business Intelligence (BI) och förmåga att jobba tätt med andra person inom datadrivet beslutsfattande.

  • Erfarenhet och förståelse för maskininlärning och artificiell intelligens är extra meriterande

Vi förväntar oss att du har högskoleexamen samt att du talar svenska och engelska obehindrat.

Som person är du framåtriktad och lösningsorienterad. Du är öppen och trivs med att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Ditt engagemang och goda kommunikativ förmåga gör dig till en uppskattad person i de samarbeten du har. Med ett entreprenöriellt förhållningssätt och stort engagemang har du rätt förutsättningar att lyckas i rollen.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com.

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande - framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Dela detta jobb

Verksamhetsutvecklare IT - Datadrivet beslutsfattande till SJ

Experis AB