itjobb.se

Koncernkontoret, VGR IT, Support Center, Digital arbetsplats
Vill du bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Som Västra Götalandsregionens (VGR) IT-organisation är VGR IT:s uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för VGR:s 53 000 medarbetare, både idag och i framtidens vårdinformationsmiljö. Vi är 600 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare genom att ansvara för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter. Läs mer på www.vgregion.se/it

Digital arbetsplats är en ny sektion inom avdelningen Support Center där vi nu bygger upp en tjänsteorienterad verksamhet med målet att tillhandahålla ”End to End”-tjänster till VGR:s verksamheter och bolag. Våra tjänsteansvariga är nyckelpersoner för att bibehålla nöjda kunder och driva arbetet med att skapa och leverera IT i framkant.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill jobba som Tjänsteansvarig inom området Digital arbetsplats och andra tjänster som ligger nära den Digitala arbetsplatsen. Tjänsteansvarig har en viktig roll i inköps- och upphandlingsprocesser och vid införande av nya lösningar är du delaktig från planering till driftsättning. Du ansvarar även för utbildnings- och informationsinsatser.

Du förväntas tillbringa mycket tid ute i verksamheten för att i nära dialog med verksamheterna säkerställa att tjänsterna motsvarar verksamheternas behov. För att prioritera och utveckla vår verksamhet i rätt riktning är det viktigt att du balanserar regionens övergripande prioriteringar, avdelningens interna behov och våra verksamheters nuvarande och framtida behov. Fokus på uppdraget är inom regionens övergripande tjänsteområden för AVK som exempelvis innehåller tjänster inom mötesrumsteknik, distansmöte, digital skyltning och video.

Några exempel på ansvarsområden är följande:

Att fånga upp och översätta verksamhetskrav till bra och effektiva leveranser samt arbeta med ständiga förbättringar inom tjänsterna
Etablera referensgrupper med ett urval av regionala verksamhetsexperter som väl representerar det regionala behovet av tjänsten och genomföra regelbundna möten med dessa
Att samverka med verksamheter i VGR, och VGR IT drift och förvaltning, i syfte att planera och besluta om tjänsternas utveckling
Att säkerställa att tjänsten följer VGR IT:s regelverk för IT-säkerhet enligt genomförd informationsklassificering
Att budgetera och kostnadsberäkna tjänsten
Att löpande följa upp interna och externa leverantörer och att omvärldsbevaka inom området
Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs mer om våra förmåner här: http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Du kommer att få vara med på en spännande resa där vi inför nya toppmoderna verktyg och där implementationen av Framtidens vårdinformationsmiljö nu påbörjas. Vi kommer ge dig en gedigen introduktion och relevant utbildning som stöttar dig i vardagen. Vi tillämpar flextidsavtal som dessutom gör att din arbetstid går att variera för att fungera ihop med ditt privatliv.

Vilka kvalifikationer ska du ha?

Erfarenhet av upphandlingar enligt LOU som kravställare
Du har relevant högskoleutbildning eller en flerårig erfarenhet som bedöms likvärdig
Du har bred och övergripande kunskap inom IT och teknik samt förmåga att leda flera projekt parallellt
Erfarenhet av Service Management och tjänsteansvar
Erfarenhet av kundnära dialog och samverkan från stora komplexa organisationer Erfarenhet av att ansvara för produkter och tjänster inom Digital arbetsplats
Tjänsten kräver körkort då arbetet medför resor inom hela Västra Götalandsregionen
Vi ser att det är meriterande om du har:

Kommunikationsarbete, LEAN, ITIL och erfarenhet av Agila arbetsmetoder är meriterande 
Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av kundarbete i serviceorganisationer
Vem är du?
Du har ett genuint intresse för verksamhetens behov och kan enkelt förklara komplexa IT-lösningar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och anpassa din kommunikation till målgruppen. Du är lugn och trygg och drivs av att arbeta relationsbyggande och bygger på så sätt förtroendefulla relationer. Du har jobbat flera år inom IT, har en bred teknisk kompetens och gillar att ta ansvar för att driva utvecklingen framåt. Ditt motto är att alla problem går att lösa och du har stort fokus på att uppnå goda resultat. Du väntar inte på att arbetet kommer till dig utan söker självständigt nya vägar och sätt att arbeta på. Du har god förmåga att arbeta strukturerat och har inga problem med att själv planera och prioritera din arbetsdag.

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och kan arbeta utifrån vår värdegrund:

Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
Feedback bidrar till vår utveckling.
Övrigt
Som organisation eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Vi kommer börja kalla in på intervju från och med vecka 33.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/3747

Kontakt    
Åsa Holmlund, 070-082 23 42
Arild Sundberg, 076-805 79 47

Facklig företrädare    
Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
Jusek: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
Sv Ingenjörer: Iowan Hedendahl, iowan.hedendahl@vgregion.se

Verksamhetsutvecklare - Tjänsteansvarig Digital Arbetsplats

Ort
Utgår

2019-08-31

Ansök nu

Dela detta jobb