itjobb.se

Avd IT, IT Avdelningen, Enheten IT Fördjupad Service

 

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 12 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad. 

Har du ett passionerat teknikintresse och gillar att jobba i tvärfunktionella team? Nu söker vi fler testare som vill vara med och skapa den nya digitala infrastrukturen på arbetsmarknaden.

Vilka är vi?

Digitaliseringen av Arbetsförmedlingen är inne i sin mest intensiva fas, och nu behöver vi ännu mer kraft i Sveriges viktigaste förnyelseresa! Vi kokar ner vårt uppdrag till att leverera WOW-upplevelser till våra fristående aktörer som får våra kundgrupper arbetssökande och arbetsgivare att växa.

För att vi ska vara framgångsrika och lyckas med vårt uppdrag har vi en stark tro på att vara agila, att utveckla nya innovativa tjänster nära användarna, iterativt och att lära oss på vägen. Att tänka nytt och att snabbt omsätta det i vår verksamhet är viktigt för oss!

Detta är för dig som vill bygga nytt och vara med och skapa Sveriges nya Arbetsförmedling!

Arbetsplatsen

Du kommer att ingå i produktområdet som ansvarar för att skapa den digitala infrastrukturen som möjliggör att fristående aktörer kan få största effekter på arbetsmarknaden. Ett strategiskt viktigt verksamhetsområde som växer och kommer utgöra en stor del av myndighetens framtida uppdrag. Sektionerna består idag av ca 35 medarbetare, fördelade på 4 team som tar ansvar hela vägen från idé till utveckling till uppföljning av digitala lösningar. Vi har ett stort utbyte av varandra och ser aktivt till att vår kunskap fortsätter växa och spridas. För oss är det viktigt med ständiga förbättringar och tvärfunktionell kompetensdelning.

Arbetsuppgifter

Som testare hos oss är din primära uppgift att tillsammans med ditt team skapa kundupplevelse i världsklass och rusta Arbetsförmedlingen för att kunna leverera högsta effekt på arbetsmarknaden tillsammans med våra externa partners.

Teamet är en agil DevOps-gruppering med arbetsuppgifter som utveckling, support av befintliga tjänster, vidareutveckling av, samt drift och förvaltning av vår plattform. Som ett agilt tvärfunktionellt team så finns det stora möjligheter att hitta just ditt expertområde.

Primära arbetsuppgifter

Delta i vårt spännande fokus och kvalitetssäkra nya lösningar inom den digitala infrastrukturen för fristående aktörer som byggs upp.

Produktägare Ali och Emelie berättar:

”Nyttan vi kommer skapa tillsammans är att utrusta arbetssökande med kunskap och kompentens genom utbildningar och tjänster, så Sveriges arbetsgivare kan få den arbetskraft som de behöver.

Som en del av det tvärfunktionella utvecklingsteamet kommer du lägga stor fokus på hitta och leverera användarnytta. Du kommer ha en direkt påverkan på det som vi gör!

Vi lägger stor vikt på att hålla hög teamwork-känsla och vi ställer alltid upp för varandra. Kompetensutveckling är A och O på Arbetsförmedlingen.

Tillsammans gör vi Sverige rikare genom att få människor och företag att växa!

Välkommen!”

Din bakgrund

  • Systemvetenskaplig utbildning eller motsvarande erfarenheter.
  • Stort intresse för test och kvalitetssäkring och har djup erfarenhet av att jobba inom detta område
  • Kunna genomföra testanalys (dvs avgöra vad som behöver testas, vilken metod som ska användas och när)
  • Teknisk testare (kunna leta i databaser, kunna använda testverktyg t ex SoapUI)
  • Erfarenhet av användning av administrativa testverktyg och då gärna Jira och dess plug-ins för test
  • Erfarenhet från test i agila team

Meriterande

  • Testautomatisering
  • Är certifierad inom test, tex ISTQB
  • Programmering

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker därför dig som är en positiv, driven, engagerad och seriöst samarbetsinriktad person som vill vara med och utforma din egen roll, hitta din egen plats och skapa ditt eget bidrag i organisationen. Som person är du noggrann, nyfiken och kreativ och du har lätt att kommunicera och integrera med olika typer av människor.

Vårt erbjudande

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats och värderar våra medarbetare högt. Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Arbetsförmedlingen strävar efter att vara fria från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som jobbar här är här av rätt anledning och vill göra en insats.

Tillsvidareanställning på heltid. 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. Placering på Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor med aktivitetsbaserade lokaler i Solna Strand.

Ansökan

Skicka din ansökan märkt dnr Af-2019/0055 4461 senast den 17 januari 2020. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Vi ser gärna att även du som har företräde till återanställning hos arbetsförmedlingen söker denna tjänst.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar    2
Sysselsättningsgrad    100 %
Ort    Solna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    Af-2019/0055 4461
Kontakt    
Kristin Ekermark, Sektionschef, 010-486 57 71
Anna Hård Af Segerstad, Sektionschef, 010-486 23 32
Facklig företrädare    
Veronica Noueched, ST, 010-488 01 73
Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98
Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46
Publicerat    2019-12-13
Sista ansökningsdag    2020-01-17

Vi söker agila testare till våra dreamteam!

Ort
Utgår

2020-02-17

Ansök nu

Dela detta jobb