itjobb.se

Vi söker hårdvarunära Linux-specialist för infrastruktur inom HPC & datacenter

OM JOBBET

Vi söker Linux-entusiaster med intresse för hårdvara för arbete med infrastruktur inom Datacenter. Du får vara med i alla delar av vår verksamhet, som teknisk expert i ”säljprocessen”, i leveransprojekt och som konsult hos våra kunder. Arbetsuppgifter varierar med allt från lösningsdesign, projektleveranser, klassisk systemadministration och vidareutveckling av våra och våra kunders system. Främst inom våra huvudområden klustrade lösningar för HPC och Software Defined Storage, grafik/GPU för utveckling och AI samt generella lösningar för datacenter.

OM DIG

Du är en Linux och open source entusiast med intresse för att arbeta nära hårdvara. Du gillar utmaningar och att lösa problem såväl självständigt som i grupp. Vi utmanas ständigt av våra kunder och branschkollegor och du blir en del i att anta dessa utmaningar och hitta kreativa lösningar. Vi samarbetar nära med världens ledande tillverkare inom server, lagring och nätverk och följer och vidareutvecklas konstant med den senaste teknologin.

OM SOUTH POLE

Linux och Open Source genomsyrar allt vårt arbete tillsammans med våra kunder i leveranser och projekt och alla de verktyg och system vi använder. Vi jobbar med kunder i den tekniska framkanten och bland våra kunder finns landets ledande universitet, industriföretag och utvecklingsbolag. Alla med tydlig teknisk profil. Vi erbjuder en miljö med mycket nära samarbete med partners och våra kunder i både leveransprojekt och konsultuppdrag. Som organisation är vi fokuserad och effektiv med korta vägar från idé till beslut och med stort utrymme för engagemang och delaktighet. Vi drivs av att lösa kunders problem och utmaningar med kostnadseffektiva hårdvarulösningar och fri mjukvara. Vi ger oss inte förrän vi hittat bästa möjliga lösning i varje projekt.

NYCKELKOMPETENSER

  • Linux (ex Ubuntu, Red Hat/Centos, Suse)

  • Open Source intresse och engagemang

  • Scriptspråk (ex Bash, Python, PHP, Perl)

  • Nätverk, Ethernet, TCP/IP, VLAN

MERITERANDE

  • Automation, ex Ansible, Salt, Puppet

  • Containers, ex Docker, OpenShift

  • OpenStack/Ceph

  • HPC kluster, Infiniband

  • Filsystem, ex GPFS, Lustre, Gluster

 

 

 

 

Dela detta jobb

Vi söker hårdvarunära Linux-specialist för infrastruktur inom HPC & datacenter

South Pole AB