itjobb.se

Om företaget / verksamheten

Vi på LKAB står inför en stor teknikutveckling och söker ett flertal personer med kompetens inom IT som vill arbeta med morgondagens teknik och transformera hela bolagets digitala utveckling.
Hos oss får du vara med och påverka utvecklingen av tekniken i ett av världens modernaste gruvföretag. Är du redo att anta nya utmaningar i ett bolag som ligger i ständig framkant? Då behöver du inte leta längre - LKAB väntar på dig!

Arbeta med globala uppdrag och den allra senaste tekniken“Om jag säger att vi på LKAB redan 1973 hade vårt första självkörande tåg och hade wifi under jorden innan vi hade det i våra egna hem - ja, då förstår nog många att vi verkligen ligger i teknisk framkant. ” - Daniel Berglund, CIO
Under vårt tak möts passion för teknologi och moderna utvecklingsmetoder där alla har ett gemensamt mål - att ständigt leverera lösningar i världsklass för att förbättra vår gruvverksamhet. Nu vill vi ta teknikutvecklingen till nästa nivå med ytterligare fler spännande projekt som sträcker sig över hela vår globala koncern. Vi välkomnar därför dig som blivande kollega till en IT-avdelning på cirka 60 personer som alla innehar värdefulla expertkompetenser.
Oavsett vilken tjänst du antar kommer du bli en viktig pusselbit i vår digitala transformation och mobiliseringen för framtidens gruvindustri!

Om tjänsten

Digitaliseringsledare - bli katalysatorn i vår verksamhetSom digitaliseringsledare är det ditt uppdrag att accelerera digitaliseringen på LKAB ut i hela vår verksamhet. Utvecklingen går snabbt framåt och för att vi ständigt ska ligga i framkant behöver vi dina smarta lösningar och idéer på hur vi ska arbeta effektivare och smartare med tekniken vi dagligen använder. Kort och gott - i den här rollen är det endast du som sätter gränserna för hur vår digitalisering utvecklas!


Projektledare - arbeta med agila metoder i spännande projekt!SUM står för Sustainable Underground Mining och är ett projekt med ett unikt partnerskap inom svensk industri. I projektet samarbetar LKAB med några av landets största bolag såsom ABB, Epiroc, Combitech och Volvokoncernen - allt för att sätta en ny världsstandard för hållbar gruvdrift. Som projektledare kommer du bli en del av projektet och vara en av de som leder det digitala arbetet framåt. Du arbetar nära digitaliseringsledaren och ser till att aktiviteter och leverans sker utifrån bestämda tidsramar. Om du är van att arbeta med agila metoder och vill vara med i framtidens teknikprojekt - då är det här jobbet för dig!

Lösningsarkitekt - designa morgondagens tekniska lösningarDitt uppdrag som lösningsarkitekt blir att förverkliga idéer ur ett tekniska perspektiv. Du är experten på infrastruktur och hur olika applikationer pratar med varandra och kommer därför vara den som designar tekniska lösningar och implementerar dessa med redan existerande teknik.

Har du stenkoll på ETL-laddningar? På LKAB har vi genom åren samlat på oss enorma mängder med data - och det är här vi behöver din kompetens inom Data Management! Vi letar efter dig som har djupa kunskaper inom området och som vill ta hand om vårt datalager och se till att vi ständigt håller högsta kvalitet.

Vill du arbeta med PowerBI i världens modernaste gruvföretag?All data måste omvandlas till användbar information som vi kan analysera, skapa insikter och fatta beslut på. Om du vill arbeta med PowerBI, utveckla och ta fram rapporter och dashboards kommer du att vara en viktig del av vår tekniska framtid.

Dina kvalifikationer

Är du vår nästa medarbetare? Vi letar efter dig med bakgrund som systemutvecklare, dataingenjör, systemvetare, civilingenjör eller verksamhetsutvecklare. Det viktigaste för oss är inte exakt vilken utbildningsbakgrund du har så länge du själv vet med dig att du kan axla rollen du söker!
B-körkort och genomförd gymnasieutbildning är ett krav för alla tjänster på LKAB.

Övrig information

Passade ingen av rollerna dig men du är ändå intresserad av att bli en del av oss på LKAB IT? Inga problem! Du kan även skicka in en spontanansökan så sparar vi ditt CV för framtida rekryteringar!

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 5 juni 2020.
Vill du veta mer om tjänsterna? Hör av dig till Avdelningschef för IT Daniel Berglund: daniel.berglund@lkab.com eller +4692038102.

Fackliga kontakter:
Unionen Kiruna/Svappavaara: Sakari Alanko, 0980-725 08
Unionen Malmberget/Luleå: Per-Ola Eriksson, 0920- 380 76

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara: Björn Åström 0980-72903
SACO Malmberget/Luleå: Annika Taavoniku 0970- 795 32

Ledarna Kiruna/Svappavaara: Ingegerd Kyrö 0980-710 50
Ledarna Malmberget/Luleå: Christer Olofsson 0970 7 6584

Vill du vara med och påverka LKAB's digitaliseringsresa?

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-06-05

Ansök nu

Dela detta jobb