itjobb.se

Webbanalytiker

Ansök nu

Webbanalytiker

Brinner du för siffror och analys? Drivs du av att undersöka, förbättra och vidareutveckla?  Om du dessutom är en kommunikativ teamplayer som gillar tempo och har ett stort intresse för den digitala världen kanske du är vår Webbanalytiker till avdelningen Online hos oss på Agria Djurförsäkring. Du brinner för de digitala kanalerna och har ett stort intresse av att analysera och gräva i data.  I rollen ingår mycket KPI-rapportering och vi hoppas att du drivs av att rapportera när KPI:er går åt rätt håll men att du även tycker att det är spännande att upptäcka och agera när du inser att något inte gör det.  

Din roll 

I tjänsten som webbanalytiker kommer du ha en mycket viktig roll i att undersöka och löpande presentera trafiken på våra siter; både den svenska och för de utländska marknaderna. Vilka är våra besökare? Hur beter de sig? Hur utvecklar sig vår trafik och vad kan vi göra för att förbättra den? 

Din roll kommer att vara av internationell karaktär och ge ett mycket viktigt stöd till våra utländska marknader. Du är personen som kommer att sammanställa webbtrafiken och bistå med digitala insikter till dem. 

I rollen kommer du även jobba nära vårt design- och utvecklingsteam här i Sverige och bistå med värdefulla analysinsikter i samband med vårt arbete med att konstant förbättra våra siter och app. 

Exempel på arbetsuppgifter är: 

  • Sammanställa & presentera onlinetrafik för våra utländska marknader 
  • KPI-rapportering  
  • Mäta och utvärdera funktionalitet på vår site och app 
  • Problemsökning ur ett webbanalysperspektiv 
  • Proaktivt komma med förbättringsförslag för våra siter och app 
  • Delta i digitala projektt

Kvalifikationer och egenskaper 

Du har redan arbetat några år som webbanalytiker. Vidare bör du även ha erfarenhet och en god förståelse av KPI-rapportering inom den digitala världen och brinner för att se grafer utvecklas åt rätt håll. Du är en mycket van användare av Google Analytics och van att hantera stora mängder data i Excel. Du har gärna arbetat i en internationell roll tidigare och är van att kommunicera på engelska i ditt arbete. Vi ser gärna att du har en akademisk examen eller motsvarande inom marknad eller ekonomi. 

Som person är du affärsdriven, analytisk och noggrann med ett stort öga för detaljer. Du är flexibel och gillar att arbeta i en föränderlig miljö där du söker efter svaren. Du är van att hålla i många olika typer av aktiviteter samtidigt och gillar att befinna dig i en miljö i ett högt tempo. 

Du är en lagspelare som gillar att samarbeta med andra och har god förmåga att driva projekt självständigt. Din tidigare erfarenhet gör att du är van att jobba på en digital avdelning och har en god förståelse för övriga roller och funktioner som finns i teamet och hur vi tillsammans kan skapa synergieffekter.  

Vi ser det som en förutsättning att du delar vårt intresse för djur. 

Om oss

Agria är Länsförsäkringars specialistbolag för djur- och grödaförsäkring. Vi förser djur, deras ägare och växtodlare med flexibla försäkringslösningar och vår mission är att skapa trygghet för djur och människor i nära samarbete med djurägarorganisationer, veterinärer och länsförsäkringsbolagen. Agria finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Frankrike och Storbritannien. Våra medarbetare har ett starkt intresse för djur och är själva djurägare.   

Gruppen Online ansvarar för Agrias digitala aktiviteter som t ex site, app och digital försäljning i samtliga länder.  

Med flera hundra tusen kundmöten varje månad är internet den absolut största kundmöteskanalen och kundernas förväntningar på våra digitala tjänster är höga och ökar i snabb takt.  

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar löpande med intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag. 

Sista ansökningsdag: 2019-03-24

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-09-27

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson
Jessica Andersson 
Chef
08-562 847 47

Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81

Anna Sandqvist 
Kontaktombud SACO
08-588 416 50

Dela detta jobb

Webbanalytiker

Länsförsäkringar AB