itjobb.se

Webbredaktör till ideell förening med samhällsnytta

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-01

Ansök nu

Webbredaktör till ideell förening med samhällsnytta

Är du en erfaren och samhällsintresserad webbredaktör som både tänker strategiskt och trivs med operativt arbete? Motiveras du av att arbeta på en organisation som underlättar för fri handel och vill främja näringslivet? Då är du den vi söker!

Om tjänsten

Academic Work söker för kunds räkning en Webbredaktör. Företaget har idag cirka 170 anställda och de erbjuder idag sina tjänster till såväl kommuner och landsting som till stora börsnoterade företag. Vår kund sitter i mycket fina lokaler på Torsplan vid Norrtull och du kommer ha tillgång till moderna verktyg och även väldigt trevliga arbetskamrater.

Tjänsten är ett vikariat med 6 månader till en början, med god chans till förlängning.

Du erbjuds

 • En spännande roll hos en organisation som samverkar med alla delar av svenska samhället och främjar näringslivet

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Webbredaktör på kommunikationsavdelningen ansvarar du för företagets varumärkes-, medlems- och internkommunikation samt PR-arbete. Rollen som webbredaktör är omväxlande och du kommer att ansvara för att vidare-utveckla och underhålla content på våra webbplatser. Utgångspunkten i allt arbete är företagets varumärkesplattform, kommunikationsstrategi, visuella och verbala profil som du baserar ditt arbete på ett kreativt sätt.

Exempel på arbetsuppgifter är att;

 • Planera och vidareutveckla vår innehållsstruktur, webbproduktion och -publicering av nytt content
 • Ansvara för företagets intranät
 • Följa upp och analysera trafik på webbplatser i Google Analytics
 • Du arbetar också med sponsringskampanjer av våra inlägg i sociala medier
 • I ditt dagliga arbete kommer du att ha mycket kontakter med kollegor och samordna och stötta webbplatsens redaktörer och faktaansvariga

Vi söker dig som

 • Du har högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning på digital kommunikation eller liknande
 • Flera års erfarenhet av motsvarande arbete samt arbetat med innehåll och grafisk produktion *Har erfarenhet med både externa och interna webbplatser och har erfarenhet av att arbeta strategiskt som redaktör
 • Har vana av att självständigt driva projekt och hålla genomgångar/utbildningar i nya arbetssätt och verktyg
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av Episerver och Photoshop samt kan redigera film.

Som person är du: Prestigelös, positiv och lösningsinriktad person med ett stort samhällsintresse som är van vid att arbeta både strategiskt och operativt. Det är självklart för dig att självständigt driva arbetet i samverkan med kollegor och projektledare. Kreativitet, proaktivitet och en vilja att ständigt förbättra är viktiga egenskaper och du har förmågan att lyfta och ta idéer vidare till konkreta aktiviteter och åtgärder. Du älskar att ha många kontakter med olika människor, både internt och externt. Du måste också trivas med att sitta i öppet kontorslandskap.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Torsplan, Stockholm

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Vi kommer att meddela vilken organisation konsultuppdraget är hos vid en första telefonavstämning

Dela detta jobb

Webbredaktör till ideell förening med samhällsnytta

Academic Work