VO Direkt, Arbetsförmedlingen Direkt, Enheten Digital Matchning

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Nu har vi inlett ett viktigt förnyelsearbete mot en modernare myndighet. Är du rätt person att hjälpa oss nå dit vi vill?

Arbetsförmedlingen genomgår just nu ett intensivt förnyelsearbete. Detta kräver en kraftig utveckling av vår matchningsplattform för att möjliggöra framtagande av digitala tjänster, både inom och utanför Arbetsförmedlingen. Därför söker vi nu en systemutvecklare till Enheten Digital Matchning.

Vilka är vi

Teamet som du kommer att jobba i tillhör en enhet som heter JobTech och har sitt främsta fokus på klassificering och klassificeringssystem som taxonomier och ontologier över arbetsmarknaden. Rent konkret jobbar vi med de värden som används i matchningen mellan platsannonser och CV:n som till exempel yrkesbenämningar, kompetensord, förmågor och arbetsuppgifter. Klassificeringssystemen byggs upp manuellt i nära samarbete med en redaktion och maskinellt genom att bearbeta stora mängder text. Vi utvinner bland annat relationer mellan begrepp på arbetsmarknaden med hjälp av teknologier som baserar sig på ordvektorer.

Vi tillgängliggör klassificeringssystemen externt via REST-API:er med container-baserade micro-tjänster. Vi har stort fokus på att konsumerande system smärtfritt ska kunna följa med i förändringar av värdena i klassificeringssystemen. Vi programmerar främst i Clojure.

Är du nyfiken på hur vi kodar?

Allt vi gör är öppen källkod och finns tillgängligt i våra publika git-repon som till exempel: https://github.com/JobtechSwe/jobtech-taxonomy-api

Kvalifikationer

  • Du har några års erfarenhet av systemutveckling
  • Du kan designa och utveckla robusta och förändringsbara system och komponenter
  • Du kan bearbeta stora datamängder med funktionell programmering
  • Du har grepp om fördelen med immutabilitet i distribuerade system

Vi ser det som meriterande om du kan: Clojure, Datomic, Datahike, Scala, Python, Datorlingvistik/Textanalys/NLP/NLU/Språkteknologi, Spark, Gensim, Spacy, Maskininlärning med hjälp av till exempel Deep Learning som BiLSTM men även äldre tekniker CRF och HMM, Docker/Kubernetes/OpenShift, Emacs.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som kan jobba i en platt organisation där du får stora frihetsgrader men där det också ställs höga krav på att kunna ta eget ansvar. Du har en personlig mognad och förmåga att samarbeta och kommunicera med olika sortens personer. Du har också ett driv och engagemang samt är prestigelös och resultatfokuserad. Ett intresse för språk och ord hjälper, men är inget krav.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi

Vår avdelning har ett stort fokus på öppenhet och samhällsnytta så du kommer att bidra till Open source och öppna data. Du har möjlighet att använda en del av din arbetstid varje år till att vidareutbilda dig och kan lära dig den senaste tekniken inom t.ex. maskininlärning via distanskurser på nätet.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsvariation, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida http://www.arbetsformedlingen.se.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar heltidstjänstgöring. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas om du inte redan är anställd i myndigheten. Placeringsort: Stockholm.

Arbetsförmedlingen har tagit ställning till rekryteringskanaler och önskar därför inte kontakt med mediesäljare eller rekryteringsföretag gällande förslag på rekryteringslösningar.

Ansökan

Klicka på knappen ansök nedan, bifoga personligt brev och CV. Om du har ett publikt Git-repository får du gärna skicka med en länk till detta också. Tjänsten har diarienummer Af-2019/0040 7122. Sista ansökningsdag är den 2019-10-15.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt ök
Löneform enligt ök
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0040 7122
Kontakt
  • Gregory Golding, Enhetschef JobTech, 0104872983
  • Ivana Boban Jagodic, Rekryteringspartner, 0104871089
Facklig företrädare
  • Per Samuelsson, ST, 010-486 92 34
  • Mats Åström, SACO, 010-488 51 10
  • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46
Publicerat 2019-09-18
Sista ansökningsdag 2019-10-15

Tillbaka till lediga jobb