Social omsorg, Individ- och familjeomsorg, IFO Vuxen


Beskrivning

Socialtjänstens Individ och familjeomsorg (IFO) består av myndighetsutövning och utförarverksamheter riktade till barn, ungdomar, familjer och vuxna. Inom IFO har vi satsat på en bra introduktion av nyanställda och vi arbetar med att implementera Signs of Safety inom hela socialtjänsten. Förutom stödet av chef har vi också en sakkunnig i handläggning och dokumentation. På vuxenenheten ansvara gruppchef för 13 medarbetare där det ingår både myndighetsutövning och utförarverksamheter.

I och med en utökning av handläggare på vuxenenheten söker vi nu ytterligare en socialsekreterare till vuxenenheten.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att utreda rätten till bistånd samt uppföljning av pågående insatser för målgruppen vuxna över 18 år med psykosocial problematik så som missbruk och beroende, kriminalitet, våld i nära relation och bostadssociala insatser. Vi arbetar för att ha en helhetssyn, och, i samarbete med den enskilde, dennes nätverk och andra aktörer, ge stöd på hemmaplan.

Arbetet bedriv enligt gällande lagstiftning, socialtjänstlagen och lagen om vård av missbrukare. Vi har regelbunden kompetensutveckling där alla socialsekreterare bland annat genomgår MI-utbildning.

Efter genomgången grundutbildning i metoden Signs of safety får du kontinuerlig handledning i metoden. Detta är ett förhållningssätt som genomsyrar hela IFO i Finspång. Är du nyutexaminerad eller ny i området ingår du också i vårt introduktionsprogram och får extra påbyggnad inom dokumentation och handläggning, aktuell lagstiftning och klarspråk.

Arbetet sker i nära samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners. En del resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller likvärdig utbildning samt goda kunskaper inom gällande lagstiftning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialt arbete med vuxna. Har du erfarenhet av socialt arbete och tidigare har jobbat med berörda målgrupper, kommer du även ha stor användning av det i ditt dagliga arbete hos oss.

Meriterande är om du har erfarenhet av Signs of safety. Vidare förutsätter vi att du har ett positivt och respektfullt bemötande, är kreativ, ansvarstagande och är en person med personlig mognad. Teamet du kommer ingå i är litet och det förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska även kunna arbeta självständigt, vara strukturerad, kvalitetsmedveten och är bekväm med att fatta snabba beslut om situationen kräver det. Du har god förmåga att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ibland sker oförutsedda händelser och du kommer att behöva prioritera och anpassa din arbetsdag efter vad som dyker upp. Du kommer arbeta nära dina kollegor och gruppchef som vid behov hjälper dig att samordna ditt arbete, vägleda i ärenden och stötta dig i frågor kring beslut. Du bidrar till att driva utvecklingsarbete i linje med politiska mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav.

Villkor

Välkommen med din ansökan redan idag! Intervjuer och urval kan påbörjas före sista ansökningsdagen.

Rekryteringen genomförs under förutsättning av erforderliga beslut.

Vi har flextid.

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-02-17
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3
Kontakt
  • Kristina Muda, 0122-85427
  • Linda Ulriksson, 0122-85316
Facklig företrädare
  • Ann-Christine Nilsson, Akademikerförbundet SSR, 012285445
  • Eva Jägerhed, Vision, 0122-85052
Publicerat 2020-01-03
Sista ansökningsdag 2020-02-02

Tillbaka till lediga jobb