itjobb.se

Lexicon IT-konsult

Vad kan vi erbjuda dig som anställd?

Med Lexicon IT-konsult som arbetsgivare har du många karriär- och utvecklingsmöjligheter och många förmåner. Vi vill att du ska trivas och må bra med dina uppdrag och med dina kollegor.

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Som konsult ger vi dig tillgång till många spännande uppdrag – både stora och små. Det innebär därför många karriär och utvecklingsmöjligheter. Tillsammans tar vi fram de kunder och uppdrag som passar för dig.

Starkt medarbetarfokus

I vår affärsidé ligger en stark syn på att belöna framgångsrika prestationer med marknadsmässig ersättning och goda utvecklingsmöjligheter, vi kallar det starkt medarbetarfokus. Varje enskild medarbetare gör skillnad.

Kompetensutveckling

Hos oss får du möjlighet att fortsätta att utvecklas i din yrkesroll. Vi satsar på en nära dialog med återkoppling, utvecklingsplaner och kompetensutveckling – bl.a. får varje konsult en utbildningspott att använda. Har du det idag?

Förmåner

Vi vill att du ska trivas och må bra med dina uppdrag och med dina kollegor. Ditt hälsotillstånd är viktigt! Du har vi bland annat möjlighet till flextid, sjukvårdsförsäkring, subvention av träningskort. Självklart är vi kollektivavtalsanslutna.

Människor är viktiga

Hos oss räknas alla och det är precis så vi gillar att ha det. Vår företagskultur sitter inte i väggarna.
Den finns i huvudet på de människor som är Lexicon IT-konsult och den vandrar ut och in genom entrén varje dag. Det är våra medarbetare som bär och utvecklar vår företagskultur, ett av våra starkaste kort i konkurrensen med andra likvärdiga företag på marknaden.

Vår kultur

Lexicon IT-konsult är ett värderingsstyrt företag. Det är viktigt för oss att vår verksamhet bedrivs med fokus på våra grundvärderingar som är Human, Kompetenta, Engagerade, Rådgivande och Teamorienterande.

Vi inser att en sund företagskultur växer fram i en organisation där det finns ett öppet samtalsklimat och där medarbetarskap är lika viktigt som ledarskap.

Det som binder samman våra medarbetare är att alla valt just oss som arbetsgivare.

Bransch

IT-konsult

Anställda

70

Huvudkontor

Stockholm

Adress

Kungsgatan 17, 111 43

Webbplats

language

Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Christer

Onsite-tekniker

Mikael

Konsultchef

Danielle

Supporttekniker

"Som konsult har jag möjligheten att testa de olika teknikerna som finns inom just IT"

Vilken kategori av konsult är du?

Jag är konsult i rollerna som IT-tekniker och Onsite-tekniker.

Vad har du för roll just nu? Och vad är dina primära arbetsuppgifter?

Idag jobbar jag som onsite-tekniker. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är att assistera användare på plats genom att lösa deras IT-problem. Ibland är det enklare problem som att få igång datorn, byta ut hårdvara, men det kan också vara mer komplexa problem och då behöver jag exempelvis felsöka mellan olika system för att hitta problemet.

Vad var det som fick dig att vilja arbeta på Lexicon IT-konsult?

Den främsta anledningen är att jag fick ett väldigt bra intryck av Lexicon IT-konsult. De ser mig som sin framtid och de vill fokusera på det jag vill. Vidare fick jag känslan av att jag skulle kunna uppnå det jag vill med min utveckling både kort- och långsiktigt.

Vad är roligast med ditt jobb?

Att jag träffar väldigt mycket olika människor i ett personligt möte när jag hjälper dem med deras tekniska problem. Alla de människor man träffar har olika erfarenhet och kunskap och det är intressant när man ser saker ur deras perspektiv och kan ta lärdom av deras erfarenheter.

En annan del som är roligt i mitt jobb är att arbetet är utmanande, jag tycker om att felsöka och att hitta lösningarna på problemen. Det är det som driver mig, att utvecklas i arbetsrollen men också samtidigt som person. Detta tack vare kombinationen mellan det sociala och det tekniska.  

"jag får möjlighet att hjälpa mina konsulter att utvecklas"
  • Vad har du för roll just nu? Och vad är dina primära arbetsuppgifter

Jag jobbar som konsultchef på Lexicon IT-konsult och ansvarar för att våra konsulter har det så bra som möjligt på sina respektive uppdrag. Jag jobbar även med nyrekrytering av tekniker till Lexicon IT-konsult.

  • Vad var det som fick dig att vilja arbeta på Lexicon IT-Konsult?

Jag har lång erfarenhet av bemanning och rekrytering inom IT-branschen men har inte tidigare haft möjlighet leda medarbetare. Här på Lexicon IT-konsult fick jag möjlighet att utvecklas inom personalledning samtidigt som jag kan nyttja mina tidigare erfarenheter.

  • Vad är roligast med ditt jobb?

Jag har väldigt varierande arbetsuppgifter samt att jag får möjlighet att hjälpa mina konsulter att utvecklas i sina roller som tekniker.

"De ser verkligen konsulterna och att det är viktigt att vi verkligen mår bra, det är som en extrafamilj för alla ställer alltid upp"

Vilken typ/kategori av konsult är du?

Jag jobbar som konsult i rollerna Support- och Onsite-tekniker, samt i olika backoffice-roller.

Vad har du för roll just nu? Och vad är dina primära arbetsuppgifter

För tillfället jobbar jag som onsite-tekniker. Mina primära arbetsuppgifter är ominstallation av datorer och telefoner. Jag håller även ordning på lagret, ser till att det som ska finnas finns och om så inte är fallet beställer jag nytt. Vidare skickar jag ut ny hårdvara till de som behöver det i företaget.   

Vad var det som fick dig att vilja arbeta på Lexicon IT-konsult?

Lexicon IT-konsult tog kontakt med mig via LinkedIn. Vid tillfället var jag anställd på ett annat IT-konsultföretag men hade tankar på att byta jobb. Sedan träffade jag en konsultchef på Lexicon IT-konsult för att se vad det var för företag. Jag fick bilden av att Lexicon IT-konsult är måna om hur konsulterna utvecklas, att vi inte ska stanna i utvecklingen och att vi alltid skulle få nya utmaningar. Det är anledningen till att jag började på Lexicon IT-konsult och det är också anledningen till att jag har stannat kvar. Jag trivs väldigt bra på Lexicon IT-konsult, jag vill inte härifrån.  

Vad är roligast med ditt jobb?

På de uppdragen jag har varit på är det roligaste för mig att ha kundkontakt samt att få träffa och prata med nya människor varje dag. Jag har också skapat en relation med personerna på kontoret vilket är väldigt roligt. Men det bästa är att när man är konsult via Lexicon IT-konsult har man två arbetsplatser, jag har ju en hel familj här också.

Missa inga jobb från Lexicon IT-konsult

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor