itjobb.se

Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen har cirka 1 400 anställda. Tillsammans arbetar vi utifrån Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället.

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Det gör vi för att skydda det demokratiska systemet, medborgarnas fri- och rättigheter samt den nationella säkerheten.

Säkerhetspolisen som arbetsplats

Vilken utbildning och erfarenhet som krävs för att arbeta vid Säkerhetspolisen varierar beroende på befattning. Våra cirka 1 400 medarbetare har en bakgrund som till exempel poliser, samhällsvetare, tekniker, administratörer, språkvetare, jurister, ingenjörer och psykologer. Ungefär hälften är polisutbildade.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar också en jämn könsfördelning bland våra medarbetare.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Friskvård och hälsa
Säkerhetspolisen erbjuder goda möjligheter till friskvård i egna träningslokaler där både individuell träning och gruppträning erbjuds. Vi eftersträvar att våra medarbetare har bra balans mellan arbete och privatliv.

Så ansöker du

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

Svenskt medborgarskap krävs

För att kunna jobba vid Säkerhetspolisen måste du vara svensk medborgare, eftersom alla befattningar är placerade i säkerhetsklass. Det betyder att du som är aktuell för en befattning går igenom en säkerhetsprövning med registerkontroll och att du måste bli godkänd i den för att få anställning. Säkerhetsprövningen görs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning kan du komma att krigsplaceras. Vad det innebär varierar beroende på vilken typ av befattning du har.

Välkommen med din ansökan! 

Bransch

Myndighet

Anställda

1400

Huvudkontor

Solna

Adress

Bolstomtavägen 2, 171 73

Webbplats

language

Sociala medier

Missa inga jobb från Säkerhetspolisen

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor